موتور دیزل
موتور دیزل گونه ای درون سوز است که در آن از چرخه دیزل برای ایجاد حرکت استفاده میشود.تفاوت اصلی موتور دیزل با دیگر موتورها،اسفاده از احتراق در اثر تراکم است. در این گونه پیشرانه ها عمل انفجار صورت نمیگیرد،بلکه مخلوط سوخت و هوا دراثر تراکم بسیار بالا، بدون جرقه زدن متراکم میشوند و دور اصلی این پیشرانه ها،برخلاف موتورهای بنزین سوز،1000 دور در دقیقه محسوب میگردند.
موتور دیزلی و موتور بنزینی چه تفاوتی با هم دارند؟
اصلی ترین تفاوتشان این است که موتور دیزلی سوخت کمتر و قدرت بیشتر دارد و همینطور آلودگی تولید شده در این موتورها بسیار کمتر از موتورهای بنزینی است.
اما شاید برای شما پیش آمده که دیده اید یک کامیون به قدری دود تولید میکند که به تنهایی میتواند هوای یک محله را تا چند ثانیه کثیف کند.پس چطور است که گفته میشود موتور دیزل آلودگی کمتری دارد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت این مسئله به دلیل سهل انگاری رانندگان اتفاق می افتد وگرنه آلودگی در موتور دیزل به شدت کمتر ازموتور بنزینی است.
انواع موتورهای دیزلی
اگر بخواهیم انواع موتورهای دیزلی را نام ببریم،دو نوع موتور وجود دارد:
•2 زمانه
•4 زمانه
موتور دیزل 2زمانه که استفاده از آن منسوخ شده،بیشتر در موتورهای زمانی جنگ جهانی دوم استفاده میشد که در یک سیکل عادی تولید قدرت،دو سیکل را انجام میدهد.برای مثال اگر شما موتور چهار زمانه بنزینی رابه 4 قسمت تقسیم کنید شامل:
که در موتور 2زمانه شما مکش و تراکم را در یک سیکل و قدرت و تخلیه را در سیکل دوم و یا سیکل آخر مشاهده میکنید.اما موتور دیزلی 4زمانه دارای همین 4 قسمت است.
CUMMINS
PERKINS
VOLVO PENTA
LOVOL
SCANIA
صفحه 1 از 1 (تعداد کل : 5 )